Укртрансгаз заявив про загрозу зриву опалювального сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укртрансгаз заявив про загрозу зриву опалювального сезону

Енергетика
1270
Приватний виконавець відкрив провадження по стягненню з “Укртрансгазу” (“дочка” НАК “Нафтогаз України”) 2,3 млрд грн і наклав арешт на майно та рахунки компанії на виконання рішення Арбітражного суду Києва від 2007 року у справі про постачання газу споживачам “Укренергозбуту”, повідомляє прес-служба “Укртрансгазу”.
Компанія назвала це рішення неправомірним, а дії “Укренергозбуту” і фінансової компанії “Фін-Інвест” (“Укренергозбут” продав їй право вимагати з “Укртрансгазу” виконання зобов’язань з поставки газу) по стягненню коштів – мають ознаки шахрайства. У зв’язку з цим “Укртрансгаз” звернувся до Держбюро розслідувань і Національного антикорупційного бюро з проханням не допустити заволодіння його коштами і заявив про загрозу зриву опалювального сезону.
Річ у тім, що після завершення анбандлінгу (розділення) “Нафтогазу” з 1 січня “Укртрансгаз” виконує функцію оператора газових сховищ і налагоджує всю необхідну технічну взаємодію з юридично відокремленим “Оператором ГТС” з підтримки безперебійного транспортування газу споживачам.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас