Найман лякає світовою борговою кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найман лякає світовою борговою кризою

Особисті фінанси
9342
Чи буде світова криза і як від неї вберегтися, розповів керівний партнер інвестиційної компанії Capital Times і співзасновник фінтех-стартапу HUG Ерік Найман на своїй сторінці FACEBOOK.
“Йдеться вже не про просто циклічну економічну кризу, а кризу, яка буде супроводжуватися вибухом бульбашки. Фондові індекси напевно подешевшають на 40-50%, а багато акцій, що зросли найбільше (зверніть увагу на V, MA, NFLX) складуться більш ніж удвічі”, – пише він.
Дві точки ризику:
  • березень, після того як в лютому JP Morgan впровадить Китайські облігації в свій індекс облігацій країн, що розвиваються – у профі-інвесторів буде чудовий привід зафіксувати прибуток, переклавши сміттєві облігації на роздрібних інвесторів. Березень, до речі, є зазвичай найгіршим місяцем для ринків акцій (другий поганий місяць – жовтень).
  • вересень, коли може повторитися рецидив кризи доларової ліквідності. Я бачив аналогічну пару з кризою ліквідності спочатку в серпні 2007 року, а потім у серпні 2008 року, коли все остаточно полетіло вниз. Ринок акцій тоді досяг піку 11 жовтня 2007 року і до серпня 2008 року падав на 17-22%. Але після кризи ліквідності в серпні 2008 року фондові індекси склалися ще майже вдвічі.
Що може статися – вибухнуть слабкі компанії з великими боргами і поганими операційними показниками. Під основним ризиком BBB-облігації.
Україна також під величезним ризиком, починаючи з вересня, коли почнуться великі погашення ОВДП.
Прогноз щодо курсу долара, євро, золота:
“Зверніть увагу на золото, – пише експерт. – Воно не дешевшає навіть в умовах ралі ринку акцій. А це дуже хороший знак для золота”. З його слів, на валютному ринку швидше за все подешевшає долар. У ціні зростуть японська єна і швейцарський франк. Зростання останнього допоможе також подорожчати євро.
У свою чергу фінансовий експерт Finance.ua Олексій Козирєв дав раніше такий прогноз для України на 2020 рік.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас