Голова Ради НБУ закликає до діалогу з Коломойським — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Ради НБУ закликає до діалогу з Коломойським

Фондовий ринок
821
Голова Ради Національного банку Богдан Данилишин закликає до конструктивного діалогу між державою та колишніми власником ПриватБанку Ігорем Коломойським.
Про це він повідомив в інтерв’ю ресурсу “Главком”.
“Це питання або судових рішень, або інших процедур – все залежить від того, що він (екс-акціонер ПриватБанку Ігор Коломойський. – Ред.) запропонує державі і яку тактику оберуть нинішні власники банку.
Це питання ділових конструктивних переговорів колишніх і нинішніх власників, я закликаю до конструктивного діалогу”, – повідомив він, відповідаючи на запитання про можливості повернення ПриватБанку Коломойському.
За словами Голови Ради НБУ, запланований владою продаж ПриватБанку, у разі недосягнення мирової угоди, відбудеться через три-п’ять років – після завершення судових процесів.
На думку Данилишина, причиною націоналізації ПриватБанку був ризик економіко-політичного характеру, тоді як власники фінустанови діяли більш ініціативно, інноваційно і перспективно в порівнянні з іншими керівниками банків.
Разом з тим, голова Ради НБУ розкритикував методи проведення “очищення” банківської системи Нацбанком, зокрема у зв’язку з тим, що у регулятора не було чіткої програми реформування банківського сектору. На його думку, це зумовило значну невизначеність у діяльності банківського та реального секторів і населення.
“Несвоєчасна і незважена реакція Нацбанку в 2014-2016 роках не сприяла вирішенню проблем, а спровокувала затяжну ланцюгову реакцію зі зворотними зв’язками, призвела до поглиблення кризи і зростання соціально-політичних ризиків”, – додав голова Ради НБУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас