Тариф за парковку в центрі Києва планують збільшити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тариф за парковку в центрі Києва планують збільшити

Особисті фінанси
617
У 2019 році кількість авто зросла на 15% порівняно з 2018 роком. Внаслідок цього столичні дороги та вулиці перевантажені.
Про це розповів заступник директора Департамента транспортної інфраструктури – начальник управління з парковки КМДА Дмитро Рахматулін в FACEBOOK.
“Сьогодні, аби вирішити проблему з хаотичним паркуванням, не потрібно збільшувати кількість паркомісць. Чому? – запитаєте ви. Усе дуже просто: скільки ми не будуватимемо паркінгів, ситуація тільки погіршуватиметься, адже авто в рази побільшає. Місто не розраховане на таку автомобілізацію. До того ж не забуваймо, що місто – насамперед для городян, а не одних машин. Тож потрібно піти іншим шляхом, – сказав чиновник.
Що пропонують:
  • збільшити вартість парковки (востаннє тарифи змінювалися у 2016 році);
  • найближчим часом тариф за парковку планується збільшити у центральній частині міста суттєво – як мінімум до 50 гривень за годину.

Кредитні картки для водіїв 🚗

“Це має мотивувати водіїв шукати місця на парковках, або залишати авто неподалік від метро та пересуватися містом на громадському транспорті. А ще має бути невідворотність покарання за порушення ПДР. У цьому напрямку порушників штрафують та їх авто евакуюють”, – зауважив він.

Довідка Finance.ua

  • Які штрафи пропонують встановити:
  • Збільшити штраф за стоянку в забороненому місці з 510 грн до 3400 грн;
  • За зупинку на місцях для водіїв з інвалідністю передбачається штраф 34 тисячі грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас