Moody's позитивно оцінив стратегію розвитку фінансового сектору України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's позитивно оцінив стратегію розвитку фінансового сектору України

Казна та Політика
231
Реалізація Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року підвищить стійкість банківської системи до економічних шоків, посприяє розвитку бізнесу і поліпшенню його активів, вважають аналітики Міжнародного рейтингового агентства Moody’s.
Згідно зі звітом Moody’s Credit Outlook, стратегія спрямована на зміцнення фінстабільності, приведення нормативно-правової бази та нагляду в Україні у відповідність до стандартів ЄС, а також вдосконалення корпоративного управління та управління ризиками у фінансових установах.
Експерти агентства відзначили, що збільшення фінансової доступності за рахунок розширення доступу населення до фінансових послуг підтримає комісійні доходи банків.
Нагадаємо, Національний банк України, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР), Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінпослуг), Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) і Міністерство фінансів 16 січня підписали Стратегію розвитку фінансового сектору України до 2025 року.
Документ передбачає, що частка держбанків в активах банківської системи до 2025 року зменшиться з 60,1% до трохи більше ніж 25%.
Частка непрацюючих кредитів у банківській системі зменшиться і не буде перевищувати 10% від загального обсягу кредитів (проти 52,9% в 2019 році). При цьому чисті кредити у валюті від загального обсягу кредитів на чистій основі зменшаться з 41,4% до трохи більше ніж 30%, а валютні депозити не будуть перевищувати 30% від загального обсягу депозитів (проти 41,7% в 2019 році).
Обсяг чистих банківських кредитів зросте з 16,5% до 22% до ВВП, а рівень проникнення кредитування МСП – з 1,4% до 3% до ВВП.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас