У МВФ допускають повернення світової економіки до Великої депресії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ допускають повернення світової економіки до Великої депресії

Світ
1259
Світова економіка ризикує повернутися в епоху Великої депресії.
Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва, виступаючи в Інституті міжнародної економіки Петерсона у Вашингтоні, повідомляє The Guardian.
За її словами, світова економіка може повернутися в епоху Великої депресії, викликаної нерівністю між різними групами населення країн і нестабільністю фінансового сектору.
При цьому голова фонду пояснила, що, незважаючи на те, що розрив у нерівності між країнами за останні 20 років суттєво скорочувався, всередині країн розбіжності, навпаки, зростали. Зокрема, надмірна нерівність в доходах населення всередині країн може завадити зростанню і призвести до “політичних потрясінь” і зміцнення популізму. Як приклад вона навела Велику Британію, в якій 10% найбагатших громадян володіють таким самим сукупним багатством, як і 50% найменш заможних.
На думку голови МВФ, протягом наступного десятиліття такі проблеми, як зміна клімату і посилення торгового протекціонізму, можуть призвести до соціальних хвилювань і нестабільності на фінансових ринках.
Крім того, вважає голова Фонду, владі не можна ігнорувати фінансовий сектор, який може мати глибокий і тривалий позитивний вплив на нерівність. Зокрема, велика нерівність може ставати причиною “політичного тиску на короткострокові прості рішення”.
Як відомо, під терміном Велика депресія мається на увазі світова економічна криза в період з 1929 по 1933 рік. Тоді Великій депресії передував крах на біржах США в 1929 році.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас