В уряді стимулюватимуть розвиток водневої енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді стимулюватимуть розвиток водневої енергетики

Енергетика
1212
Кабінет Міністрів України стимулюватиме розвиток об’єктів водневої енергетики, тобто використання водню для накопичення та передачі енергії.
Про це повідомив заступник міністра енергетики та захисту довкілля Олексій Рябчин під час наради з питань водневої енергетики, повідомляє пресслужба Кабінету Міністрів.
«Для Міністерства воднева енергетика та водневі технології є цікавим напрямком, і ми хочемо розібратись детально, що треба зробити для його розвитку», — повідомив Рябчин.
У Міненерго зазначають, що водень можна використовувати для накопичення енергії, яку виробляють сонячні та вітрові електростанції. Також у світі використовують технологію підмішування водню до природного газу.
«Міністерство через механізми Науково-технічної ради розглядає можливість профінансувати роботи щодо гармонізації стандартів та зняття регуляторних бар’єрів для імплементації сучасних водневих проєктів в Україні», — додав Рябчин.
Раніше водень розглядали як альтернативний варіант використання газотранспортної системи України у тому разі, якби не вдалося б досягнути угоди про транзит з Росією.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас