Міжбанк: як вплине на ринок ситуація з Кабміном — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: як вплине на ринок ситуація з Кабміном

Валюта
1818
Ця п’ятниця буде досить цікавим і напруженим днем на валютному ринку. Ми прогнозуємо на сьогодні укладення до 650 угод при обсягах операцій на загальну суму до $220 млн.
Основними гравцями на торгах в п’ятницю будуть місцеві компанії і НБУ. Нерезиденти почнуть активно заходити на ринок вже тільки з понеділка, коли будуть готуватися до нового аукціону з розміщення ОВДП (відбудеться наступного вівторка, 21 січня).
А ось місцевому бізнесу треба сьогодні розраховуватися за податками з бюджетом, і це призведе до традиційного дефіциту гривні на ринку. Це збільшить продаж валюти експортерами і дещо стримає апетити щодо її купівлі у імпортерів.
Як і майже весь цей тиждень – основним законодавцем тренду щодо курсу на міжбанку залишиться НБУ. Його виходи/невиходи на ринок і викуп надлишку пропозиції долара фактично диктували учасникам ринку коридор з курсу на торгах. Ми зберігаємо нашу впевненість у тому, що чіткий сигнал регулятора про те, що він не готовий до просідання курсу нижче ніж 24 гривні за долар – почутий усіма гравцями ринку, і це їх поки що теж влаштовує.
Якщо сьогодні, завдяки періоду бюджетних платежів у клієнтів, на торгах з’явиться надлишок долара – НБУ продовжить поповнювати ЗВР, що і утримає курс від істотного падіння.
Ми прогнозуємо на п’ятницю коридор по долару в межах 24,00-24,25 гривень з можливим виходом на торги регулятора з викупу валюти в резерви.
Власники обмінок продовжать сьогодні оперативно реагувати на коливання курсу на міжбанку і коригувати свої цінники протягом дня.
Політичні “розборки”, пов’язані з черговим аудіоскандалом з прослуховування наради частини урядовців і топ-менеджменту НБУ з прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком – і написана ним після цього заява про відставку – не надто впливатимуть на поведінку валютного ринку.
По-перше, в Україні вже бізнес і населення звикли до подібного роду зливів “брудної” інформації, а по – друге – ми впевнені в тому, що, швидше за все, відставка прийнята не буде, оскільки зміна команди “молодих реформаторів” в період пікових навантажень зовнішніх виплат, досить непростої ситуації в економіці, майбутнього відкриття ринку землі і т.д. – поганий сигнал для потенційних інвесторів.
Крім цього, тоді знову “підвисне” робота з МВФ та іншими міжнародними донорами до моменту затвердження нового прем’єра. Тому ймовірність зміни уряду в такій ситуації дуже мала, хоча деякі члени уряду і можуть бути замінені, але через їхню малу ефективність в роботі. Але на валютний ринок це не вплине.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 24,17 / 24,19
Євро – 26,93 / 26,96
Російський рубль – 0,3919 / 0,3925
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас