Fitch поліпшило прогноз зростання світової економіки і ВВП Китаю на 2020 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch поліпшило прогноз зростання світової економіки і ВВП Китаю на 2020 р

Світ
280
Міжнародне рейтингове агентство Fitch поліпшило прогноз зростання світової економіки на 2020 рік слідом за підписанням США і Китаєм Угоди про першу фазу врегулювання торгової суперечки.
Згідно з новим прогнозом Fitch, світова економіка цього року збільшиться на 2,6%, як і роком раніше. Попередній прогноз Fitch, опублікований 5 грудня, припускав, що світовий ВВП зросте на 2,5% в поточному році.
Прогноз підйому економіки Китаю на 2020 рік підвищений експертами Fitch на 0,2 процентного пункту (п.п.) – до 5,9%.
Укладення торгової угоди “позитивно позначиться на діловій довірі, що підтримує нашу думку про стабілізацію зростання світової економіки в 2020 році”, йдеться в огляді Fitch.
Експерти агентства попереджають, однак, що “наслідки угоди для світової економіки залежатимуть від того, як будуть виконуватися її умови, в тому числі від того, чи зможе Китай виконати свої зобов’язання щодо різкого збільшення імпорту з США, і яким чином зміняться торгові потоки для інших експортерів”.
Президент США Дональд Трамп і віце-прем’єр Держради КНР Лю Хе 15 січня підписали угоду про першу фазу врегулювання торговельної суперечки між двома країнами. За умовами угоди, Пекін посилить захист інтелектуальної власності, а також вживе заходів для вирішення проблеми вимушеної передачі технологій. Крім того, обидві країни будуть утримуватися від конкурентної девальвації нацвалют.
Угода також передбачає, що Китай збільшить імпорт товарів і послуг з США мінімум на $200 млрд в порівнянні з рівнем 2017 року протягом двох років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас