Нардепи ухвалили законопроєкт про деофшоризацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи ухвалили законопроєкт про деофшоризацію

Казна та Політика
1461
Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт №1209-1 (альтернативний №1209) щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгоджень у податковому законодавстві. Відповідне рішення підтримали 256 народних депутатів України.
Законопроєкт передбачає узгодження положень низки законів України з положеннями Податкового кодексу України.
“Ці два закони (№1209-1 і №1210) спрямовані на деофшоризацію, ту, яку обіцяли багато урядів і скликання. Ці законопроєкти покликані припинити ті схеми, які існують у великому бізнесі і допомагають не платити податки в Україні”, – зазначив голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев при розгляді законопроєкту.
На думку автора законопроєкту, його ухвалення дозволить забезпечити додаткові надходження до державного бюджету за рахунок підвищення прозорості міжнародних транзакцій суб’єктів господарювання. А також попередить використання агресивних схем податкового планування, сприятиме впровадженню міжнародних стандартів податкового контролю для всіх учасників міжнародної торгівлі, удосконалить процедуру адміністрування податків і зборів, а також сприятиме дотриманню принципу справедливості оподаткування.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас