Рада підтримала за основу закон про легалізацію азартних ігор — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада підтримала за основу закон про легалізацію азартних ігор

Казна та Політика
1349
Верховна Рада України підтримала за основу в першому повторному читанні проєкт закону №2285-д “Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор”.
За документ проголосували 260 нардепів.
Законопроєктом запроваджується комплексне регулювання ринку азартних ігор в Україні та виключний перелік видів діяльності у сфері азартних ігор, дозволених в Україні.
Виключено положення про можливість розміщення залів ігрових автоматів і букмекерських пунктів у окремих будівлях. Зали ігрових автоматів дозволяється розміщувати виключно в готелях.
Запроваджується система ліцензування діяльності у сфері азартних ігор з диференційованим розміром плати за ліцензії залежно від виду діяльності, розташування грального закладу тощо; встановлюються жорсткі вимоги до фінансового стану організаторів азартних ігор з метою забезпечення їх фінансової стабільності та забезпечення виплат виграшів.
Документом встановлюються спеціальні вимоги на відповідність грального обладнання, що використовується для проведення азартних ігор, загальноприйнятим міжнародним стандартам; створюються основи для запровадження обмежень діяльності операторів, які не зареєстровані в Україні і не мають відповідної ліцензії.
Передбачається збільшення віку гравця з 18 до 21 року, а також встановлюються вимоги до гравців та їх ідентифікації, що сприятиме попередженню негативних наслідків від участі в азартних іграх, зокрема осіб, які не досягли 21 року ,та жорсткі фінансові санкції за невиконання таких вимог; створюється Реєстр самообмежень осіб та осіб, щодо яких є інші обмеження, що дає можливість обмежити участь в азартних іграх фізичної особи на строк від 6 місяців до 3 років.
Законопроєктом передбачається, що регулювання у сфері азартних ігор здійснюється спеціальним органом – комісією з розвитку та регулювання азартних ігор, який підпорядкований Кабінету Міністрів. До компетенції комісії належить ліцензування організаторів азартних ігор, ведення відповідних реєстрів, встановлення вимог щодо сертифікації відповідного грального обладнання.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас