Міжбанк: зміняться головні учасники торгів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: зміняться головні учасники торгів

Валюта
2049
Четвер на валютному ринку дещо знизить свої обороти після пікових обсягів операцій 15 січня (через розрахунки нерезидентів у середу з аукціону ОВДП) і при цьому дещо зміняться головні учасники торгів. Ми прогнозуємо на сьогодні укладення на торгах до 450-650 угод на загальну суму до $180-220 млн.
Чому зміниться склад учасників міжбанку в четвер?
Справа в тому, що вчора нерезиденти розраховувалися за гривневі облігації, які вони купили у вівторок, і обсяги їхніх угод були ключовими на ринку. Сьогодні іноземці будуть менш активні, зате стрімко зросте питома вага операцій місцевого бізнесу. Найближчими днями клієнтам необхідно розрахуватися за податками з державою, і бюджетні проплати збільшать потребу в гривні як у експортерів, так і у імпортерів. У свою чергу це збільшить продажі валюти першими і скоротить можливості і апетити щодо її купівлі у других.
Як і весь цей тиждень – основним маркетмейкером на ринку залишиться Нацбанк. Саме його викуп надлишку пропозиції валюти всі ці дні не тільки підтримав курс долара на торгах в моменти істотного перевищення пропозиції над попитом, але і призвів до зростання котирувань долара. Учасникам ринку було дано чіткий сигнал регулятором – поки що НБУ не готовий до просідання курсу нижче 24 гривень за долар і фактично утримує цей рівень на ринку.
Скуповувати весь потенційний надлишок долара в резерви Нацбанк продовжить і сьогодні, що і буде працювати проти гривні на міжбанку.
Ми прогнозуємо на четвер коридор по долару в межах 23,95 – 24,25 гривень з новим виходом Нацбанку на торги зі скупкою всього потенційного надлишку пропозиції долара.
Власники обмінок продовжать у четвер дуже оперативно реагувати на коливання курсу на міжбанку і коригувати свої цінники протягом дня.
Курс долара на міжбанку-графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 24,03 / 24,05
Євро – 26,79 / 26,82
Російський рубль – 0,3909 / 0,3915
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас