Найбільша угода в історії: однією транзакцією переказали біткойнів на $1,1 млрд з комісією $80 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільша угода в історії: однією транзакцією переказали біткойнів на $1,1 млрд з комісією $80

Фінтех і Картки
5482
Біткойн поки не став єдиною цифровою валютою для всього світу, але нерозумно заперечувати той факт, що криптовалюта має деякі переваги над традиційними банківськими системами. Наприклад, переказати суму $1,1 млрд з одного гаманця на інший в рамках однієї транзакції, яка зайняла кілька хвилин і коштувала всього $80. Відповідну транзакцію було здійснено пізно ввечері у вівторок, 14 січня, стала найбільшою за всю історію мережі, якщо рахувати в доларах за курсом на момент укладання угоди.
В рамках транзакції з одного гаманця на інший було переведено 124 946,6 монети BTC, що на момент здійснення транзакції становило $1,1 млрд, а комісія за переказ склала 0.0096 BTC або $83. Перші згадки про рекордну угоду з’явилися в Twitter і Reddit.
Примітно, що кількість переказаних біткойнів становить всього 0,7% від всіх одиниць криптовалюти, що перебувають в обігу. Противники біткойна зі світу криптовалют вказують, що аналогічну за сумою транзакцію можна провести з ще меншою комісією, але з іншими криптомонетами. Ось тільки навряд чи знайдеться багато людей, які володіють достатнім обсягом тих чи інших криптомонет для здійснення подібної транзакції.
Попередній рекорд за сумою належить транзакції, здійсненої в жовтні 2019-го: тоді за раз переказали 94 тис. біткойнів на суму трохи менше $1 млрд. Водночас актуальний рекорд за кількістю переказаних за раз монет тримається з 2011 року і становить 550 тис. біткойнів. На той момент один біткойн коштував близько $3, а вартість угоди склала всього $1,5 млн.
Залишається додати, що рекордна транзакція відбулася після різкого стрибка вартості BTC і інших криптовалют. З минулої п’ятниці ціна біткойна підскочила на 10% і наразі курс становить $8871.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас