Розмір грошової допомоги на дитину у Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розмір грошової допомоги на дитину у Польщі

Світ
22114
У Польщі, як і в Україні, надають соціальну допомогу при народженні дитини, одиноким матерям, малозабезпеченим сім’ям тощо. Проте розмір виплат у країнах дещо відрізняється.
Одноразова допомога при народженні дитини у Польщі становить 1 тисячу злотих. Водночас щоб отримати кошти, потрібно мати не більше 1922 злотих місячного доходу на одну особу в сім’ї. Якщо мати до народження дитини працювала, то її місце роботи зберігається та під час декретної відпустки, яка триває 20 тижнів, а вона отримує 100% своєї зарплатні.
Також у Польщі діє програма “500+”, яка передбачає щомісячну виплату по 500 злотих кожній другій і наступній дитині в сім’ї до їх повноліття. Такі виплати здійснюються незалежно від рівня доходу батьків. Варто зазначити, що цьогоріч уряд Польщі запровадив розширення програми “500+”, тобто допомогу надаватимуть першій дитині.
До слова, у програмі можуть брати участь і українські сім’ї, які проживають у Польщі, але за умов дотримання певних вимог.
Малозабезпеченим сім’ям теж передбачається соціальна допомога. Проте, малозабезпеченою сім’єю рахується та, дохід якої на 1 особу не перевищує 674 злотих на місяць. Коли в сім’ї є дитина до 5 років, держава виплачуватиме їм 94 злотих щомісяця, якщо ж дитині від 6 до 18 років – 124 злотих.
Щомісячна доплата одиноким матерям чи батькам складає 193 злотих на одну дитину, а якщо дитина з інвалідністю, то – 273 злотих. Таку допомогу отримати можуть батьки, дохід яких не перевищує 674 злотих на кожну особу в сім’ї.
Варто зазначити, що грошові виплати для дітей з інвалідністю становлять майже 216 злотих. Окрім цього, якщо один з батьків не може доглядати за дитиною та дохід на 1 людину не перевищує 764 злотих, то розмір коштів збільшується до 520 злотих.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас