Visa купує американський фінтех-стартап Plaid за $5,3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Visa купує американський фінтех-стартап Plaid за $5,3 млрд

Фондовий ринок
1720
Міжнародна платіжна система Visa підписала угоду про придбання американського стартапу в сфері фінансових технологій Plaid за $5,3 млрд.
Сторони планують закрити угоду у найближчі три-шість місяців після того, як отримають всі дозволи від регуляторних органів, йдеться у повідомленні на сайті Visa.
Зазначимо, що сума угоди вдвічі перевищує останню оцінку стартапу.
Виконавчий директор Visa Ел Келлі зазначив, що придбання фінтех-стартапу дозволить компанії вийти на новий ринок і зайняти у ньому центральну позицію.
«Поєднання Visa і Plaid поставить нас в епіцентр фінтех-світу, розширивши наш загальний ринок і прискоривши нашу довгострокову траєкторію зростання доходів», – наголосив він.
Стартап Plaid заснований в 2013 році. Він допомагає пов’язувати рахунки користувачів з фінансовими додатками. Фінтех-сервіс співпрацює з 11 тис. фінансових установ в США, Канаді і Європі і підключив більше 20 млн акаунтів.
Серед клієнтів Plaid – великі криптовалютні біржі Coinbase і Gemini, зазначає CNBC. За даними Crunchbase, з моменту запуску стартап Plaid залучив $353,3 млн від Goldman Sachs та інших інвесторів.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас