АМКУ дозволив мобільним операторам перерозподіл частот — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ дозволив мобільним операторам перерозподіл частот

Фондовий ринок
366
Антимонопольний комітет надав дозвіл українським мобільним операторам на перерозподіл частоти в діапазоні 900 МГц для розвитку мереж 4G, повідомляє Міністерство цифровий трансформації України на своїй сторінці в Facebook.
«Антимонопольний комітет України дозволив українським операторам мобільного зв’язку розподілити між собою частоти в діапазоні 900 МГц для розвитку мереж 4G. Рішення Антимонопольного комітету означає, що оператори тепер можуть подати заявки на отримання нових ліцензій», – ідеться в повідомленні.
У відомстві зазначили, що завдяки цьому рішенню вже влітку цього року оператори зможуть почати розширювати мережі 4G і надати можливість користуватися високошвидкісним інтернетом більшості українців.
Як уточнили в АМКУ, комітет надав дозвіл на узгоджені дії між ПрАТ «Київстар», ПрАТ «ПФ Україна», ТОВ «Лайфселл» і ТОВ «Інтертелеком» у вигляді перерозподілу радіочастотного ресурсу України в діапазонах радіочастот 800-900 МГц. Зазначається, що перерозподілятися буде вже ліцензований радіочастотний ресурс в цих діапазонах.
Як повідомлялося, в грудні 2019 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення погодила проект плану заходів щодо вивільнення смуг радіочастот в діапазонах 790 – 862 МГц і 694 – 790 МГц від телемовлення для впровадження технології мобільного зв’язку 4G (LTE).
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас