"Аграрний фонд" змінює принципи роботи зі страховими компаніями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Аграрний фонд" змінює принципи роботи зі страховими компаніями

Казна та Політика
136
ПАТ “Аграрний фонд” в рамках оголошеного процесу оптимізації і трансформації бізнес-процесів змінює принцип роботи зі страховими компаніями, повідомляється на сайті фонду.
В інформації зазначається, що, зокрема, скасовано дію наказу №37 від 13 квітня 2015 року, яким затверджено загальні кваліфікаційні вимоги до страхових компаній, які мають намір співпрацювати з “Аграрним фондом” в сфері комплексного страхування посівів врожаю сільськогосподарських культур.
“Вважаємо даний наказ таким, що не відповідає ринковим відносинам і створює бар’єри для доступу кваліфікованим учасникам ринку агрострахування до співпраці з фондом. Більшість норм даного наказу було запозичено з розпорядження Нацкомфінпослуг “Про затвердження Ліцензійних умов провадження страхової діяльності”. Ми не є ліцензійним органом і повторна подача нам десятків документів для акредитації є абсолютно неприйнятною і не відповідає стратегії Кабінету міністрів, спрямованої на максимальну прозорість бізнес-процесів у всіх державних компаніях”, – зазначив в.о. голови правління “Аграрного фонду” Іван Баришев, слова якого наводяться в повідомленні.
Зазначається також, що співпрацю на весняну форвардну компанію 2020 року розпочато з двома лідерами на ринку агрострахування – СК “ПЗУ Україна” і СК “ARX” (раніше СК “АХА Страхування”) на умовах співстрахування.
Основними критеріями, якими керувався “Аграрний фонд” при виборі партнерів по страхуванню, стали: відкрита фінансова звітність цих компаній; прозорість бізнес-процесів, досвід у агрострахуванні, репутація. До уваги були взяті показники компаній з добровільного страхування сільськогосподарської продукції за 9 місяців 2019 року, які і стали визначальними критеріями відбору партнерів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас