Флагман американського хімпрому купив український титан на $100 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Флагман американського хімпрому купив український титан на $100 млн

Фондовий ринок
6932
П’ятирічний контракт на постачання титанистого залізняка вартістю 100 млн доларів підписано між українською компанією «Велта» та міжнародним рудним трейдером компанією «Traxys». Кінцевим споживачем сировини за умовами угоди стане хімічний гігант The Chemours Company, що входить в концерн DuPont.
Довгостроковий контракт обумовлений зростаючим попитом на білий пігмент на ринку США – у виробництві лакофарбових покриттів і промислового пластика. “Велта” працює на американському ринку 7 років. Враховуючи, що Північна Америка – один з найбільш стабільних та динамічних ринків, ми ухвалили рішення про перехід до довгострокового контракту», – зазначив генеральний директор компанії «Велта» Андрій Бродський. Джерелом поставок є Бірзулівське родовище ільменіту на Кіровоградщині.
Покупцем ільменітової сировини виступила корпорація “Traxys Group”, один з головних глобальних трейдерів титанової сировини і похідних. «Пігмент діоксиду титану – ключовий бізнес нашої групи. Професіоналізм і надійність компанії “Велта” зробили можливим підписання цього великого контракту”, – прокоментував угоду Ілай Скорницьки, керівник підрозділу промислових металів компанії “Traxys”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас