Підвищення зарплат: на скільки зростуть доходи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення зарплат: на скільки зростуть доходи

Особисті фінанси
4640
Українцям в новому році “світить” підвищення зарплат, причому не тільки мінімальних. Як можуть зрости заробітки, розповіли експерти.
Фахівці прогнозують зростання зарплати за квартал на 700-900 грн, або до 11600-11800 грн.
“Збільшення заробітків пов’язане з індексацією зарплат в корпоративному і держсекторі (щорічний перегляд соцстандартів) і необхідністю утримувати персонал на тлі відтоку кадрів за кордон”, – говорить голова Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський.
Віце-президент з питань економічної політики в Українському союзі промисловців і підприємців (УСПП) Віктор Скаршевський також зазначив, що тривала трудова міграція призводить до дефіциту робочої сили в Україні і вимушеного збільшення зарплат.
“Оскільки це підвищення викликане не підвищенням продуктивності праці і створенням високооплачуваних робочих місць, а дефіцитом робочої сили, темпи зростання зарплат будуть скорочуватися”, – прогнозує Скаршевський. – Тим не менш, середня зарплата в березні 2020 р. може досягти 11500-11800 грн”.
Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин зовсім не бачить причин для високих темпів зростання зарплат, оскільки продуктивність праці підвищується незначно.
“Середньомісячна зарплата на кінець першого кварталу не зміниться в порівнянні з листопадовою і складе близько 10400 грн. Причина в тому, що в січні заробітки зазвичай знижуються через велику кількість вихідних днів, це впливає на середню зарплату по кварталу. Потім зарплати знову підуть вгору, перевищивши в березні 11000 грн”, – підрахував Пендзин.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас