Транзит газу знизив тарифи на його транспортування в кілька разів - Вітренко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Транзит газу знизив тарифи на його транспортування в кілька разів - Вітренко

Енергетика
1001
Договір про транзит російського газу до Європи через України дозволив знизити тарифи на постачання газу для українських споживачів.
Про це повідомив виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко у FACEBOOK.
“Транзит дійсно був потрібен серед іншого для того, щоб можна було знизити ціну на газ для населення. Ця задача стоїть перед керівництвом держави, і це розуміла команда, яка працювала над новим контрактом з українського боку”, – зазначив Вітренко.

Як заощадити на комуналці

За його словами, завдяки збереженню транзиту територією України тарифи на транспортування газу для внутрішніх споживачів зменшаться. Це важливо як для побутових, так і для промислових споживачів газу, для конкурентноздатності економіки.

Довідка Finance.ua:

  • 30 грудня Україна і Російська Федерація підписали контракт на транзит газу на п’ять років. Згідно з новим контрактом гарантовані обсяги поставок газу для транзиту по українській ГТС – 65 млрд куб. м в 2020 році, і 40 млрд куб. м в 2021-2024 роках.
  • Генеральний директор “Оператор ГТС України” Сергій Макогон заявляв, що тариф для населення зменшився вдвічі: при запланованій ціні у 289 грн, тариф буде на рівні 124 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас