Нацбанк підтримуватиме низьку інфляцію на рівні 5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк підтримуватиме низьку інфляцію на рівні 5%

Казна та Політика
322
У Національному банку України повідомили, що продовжать працювати над підтримкою рівня інфляції, попри те, що напередодні в уряді закликали пришвидшити темпи зростання цін.
Про це регулятор повідомив у коментарі щодо рівня інфляції у 2019 році.
“Сповільнення інфляції виявилося суттєвішим, ніж передбачалося в прогнозах НБУ, опублікованих в Інфляційних звітах упродовж 2019 року (6,3% на кінець року), а також у оцінках інших експертних організацій”, – відмітили у коментарі.
Однак у відомстві зазначили, що і надалі будуть спрямовувати свою монетарну політику на підтримку інфляційної цілі, встановленій на рівні 5% із допустимим діапазоном коливань ± 1 відсотковий пункт.
“Низький рівень інфляції створюватиме умови для стійкого економічного зростання, дедоларизації економіки та здешевлення кредитних ресурсів для бізнесу та населення”, — повідомили у Нацбанку.

Довідка Finance.ua:

  • За підсумками 2019 року рівень інфляції в Україні скоротився до 4,1% – цей показник є шестирічним мінімумом.
  • Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства закликало Національний банк України суттєвіше знизити облікову ставку.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас