Китайці створили першу в світі портативну квантову станцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці створили першу в світі портативну квантову станцію

Технології&Авто
1209
Китай розробив першу в світі мобільну квантову супутникову станцію. Мобільна портативна супутникова станція використовує внутрішні властивості фотонів для створення безпечного каналу для передачі і прийому квантового зв’язку. Станція була успішно підключена до Mozi, який був першим у світі супутником квантового зв’язку, розробленим ще в 2016 році.
Група дослідників на чолі з Цзи-Ганом Реном з Університету науки і технологій Китаю використовувала портативну станцію для розподілу квантових ключів. При розподілі квантових ключів фотони обмінюються як “ключі” для шифрування або дешифрування інформації. З метою демонстрації команда передала квантовий ключ між мобільною супутниковою станцією в Цзинані і стаціонарною станцією в Шанхаї через Mozi.
Портативна квантова супутникова станція передає дані зі швидкістю від 4000 до 10 000 біт на секунду, в порівнянні зі швидкістю близько 40 000 біт на секунду для більших станцій. Вся станція важить близько 80 кг.
За словами Рена, проект було підтримано кількома фірмами та організаціями, включаючи Промислово-комерційний банк Китаю. Вони хотіли створити установку, яка не потребує великої, спеціально створеної інфраструктури для цієї процедури. “Ми хочемо, щоб все більше і більше користувачів використовували квантові ключі для захисту своєї важливої ​​інформації”, – додав Рен. Він також оголосив, що команда планує запустити квантовий наносупутник в найближчі кілька років.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас