B центрі NASA готові до тестування місячної ракети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

B центрі NASA готові до тестування місячної ракети

Технології&Авто
346
З заводу NASA в Міхуді в штаті Луїзіана відправили ракету на випробування в Міссісіпі. SLS є частиною програми Artemis із запуску людей на місяць в 2024 році. Space Launch System-найпотужніша ракета в світі, яка повинна перевершити Saturn V, що доставила астронавтів на місяць.
Цю ракету створювали більш ніж 10 років, а перший старт повинен був відбутися ще в 2017 році. З часом витрати на її створення зростали, в підсумку, старт ракети може відбутися в 2021 році, якщо не пізніше.
Випробування відбудуться тільки для основної частини ракети. У Космічному центрі NASA будуть імітувати основні етапи запуску, не відправляючи саму ракету в космос. Будуть перевірені всі чотири двигуни з повним навантаженням. Якщо випробування пройдуть успішно, ракету відправлять на мис Канаверал,
Перший політ повинен пройти без екіпажу, але з капсулою Orion. Екіпаж буде запущений на кораблі через рік після випробувань. Сам корабель буде називатися Artemis 1. У NASA вже створюють скафандри для екіпажу і працюють над місячними модулями, які будуть висаджені на наш супутник.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас