Apple звинуватили в крадіжці технологій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple звинуватили в крадіжці технологій

Технології&Авто
519
Компанія Masimo, що спеціалізується на медичних технологіях, звинуватила Apple у крадіжці напрацювань і вимагає повної заборони продажу смарт-годинника Apple Watch 5 і Apple Watch 4. Представники Masimo впевнені, що Apple вкрала її винаходи, пов’язані з моніторингом здоров’я, а потім використала їх в черговий версії натільного аксесуара.
Masimo запевняє, що Apple діяла вельми нестандартним чином. Після отримання секретної інформації під приводом співпраці з медичною компанією Apple переманила кілька працівників Masimo. В результаті корпорація отримала необхідні технології одночасно з працевлаштуванням висококваліфікованого персоналу на кшталт Майкла Про-Рейлі, який обійняв посаду віце-президента Apple в галузі охорони здоров’я.
Партнерство між Apple і Masimo відбулося в 2013 році, коли перша висловила зацікавленість у використанні технологій другої в своїх продуктах.
Дочірня компанія Masimo Cercacor і самі представники медичної корпорації звинувачують Apple в порушенні відразу десяти патентів, одним з яких є технологія неінвазивного моніторингу з використанням світлового випромінювання для отримання інформації про рівень кисню в крові і моніторингу частоти биття серця.
Зараз Masimo домагається заборони продажів відразу двох моделей годинників: Apple Watch 5 і Apple Watch 4, а також виплати неустойки американською компанією за порушення низки патентів. Справою займається окружний суд США по Центральному округу Каліфорнії.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас