Як внести виручку ФОПу на розрахунковий рахунок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як внести виручку ФОПу на розрахунковий рахунок

Казна та Політика
2837
У Головному управлінні ДПС у Луганській області повідомили, як внести виручку ФОПу на банківський рахунок.
Якщо ФОП, що сплачує єдиний податок, отримав дохід від продажу товарів (робіт, послуг) у вигляді готівки і відобразив його у книзі обліку доходів і потім вносить зазначену суму готівки на свій поточний рахунок, відкритий для здійснення підприємницької діяльності, відповідно до встановленого банком порядку, внесена сума готівки не повинна відображатися у книзі обліку доходів (книзі обліку доходів і витрат) повторно і враховуватися при визначенні доходу такого платника податку.
Варто вказати, що доходом ФОПа, що сплачує єдиний податок, є дохід, отриманий протягом податкового періоду в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій), а також у матеріальній або нематеріальній формі.

Як закрити ФОП в 2020 році

Платники єдиного податку І, ІІ та ІІІ (ФОПи, які не є платниками податку на додану вартість) груп, мають вести книгу обліку доходів, щодня відображаючи у ній отримані доходи. ФОПи ІІІ групи, що сплачують ПДВ, мають також вести облік витрат.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 січня 2020 року в Україні впроваджено нові рахунки IBAN для зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів.
  • В Україні забороняється використовувати поточні рахунки фізосіб, що відкриваються для власних потреб, для здійснення операцій, пов’язаних із веденням підприємницької та незалежної професійної діяльності.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас