Територію України вперше перетнув транзитний потяг з Китаю до Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Територію України вперше перетнув транзитний потяг з Китаю до Польщі

Казна та Політика
1265
Територією України проїхав перший контейнерний поїзд з Китаю до Євросоюзу.
Про це на своїй сторінці у FACEBOOK написав глава “Укрзалізниці” Євген Кравцов.
“Транзит повертається. З символізмом у новому році. 39 годин і 54 хвилини по території України їхав перший контейнерний поїзд з Китаю до Польщі! ️Вперше поїзд їхав широкою колією LHS без перевантаження на кордоні. Зустрічали його колеги в польському Славкуві», – написав він.
Кравцов зазначив, що маршрут «Китай-ЄС» транзитом по Україні є надійним, дешевим і зручним для всіх учасників логістичного ланцюга, а цей потяг – хороший знак в організації масштабних проєктів з Китаєм і Середньою Азією для «Укрзалізниці».
Також, Кравцов зазначив, що з 2008 року щорічно обсяг транзитних перевезень України падає.
«Транзит з Китаю в країни ЄС має ряд штучних перешкод з політичним забарвленням. Це питання не бізнесу, а геополітики. Але зі свого боку УЗ – максимально надійний партнер для транзиту. Тому пропонуємо альтернативні та вигідні маршрути. За технічним моментам: контейнерний поїзд виїхав з китайського Сіаня до Славкува, в дорозі – 12 днів. Сіань є колишньою столицею Китаю, тут починався історичний Шовковий Шлях. Населення – 13 млн, і це один з найбільш розвинених сухих портів і логістичних центрів Нового шовкового шляху”, – зазначив він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас