Samsung показала 5G-консоль для автомобілів майбутнього (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung показала 5G-консоль для автомобілів майбутнього (фото, відео)

Технології&Авто
493
На виставці CES 2020 Samsung продемонструвала власне бачення того, як може виглядати автомобільна консоль машин майбутнього. Digital Cockpit 2020 оснащена потужним спеціалізованим процесором Samsung Exynos Auto V9 і працює під управлінням ОС Android 10. Особливість пристрою в тому, що його синхронізовано відразу з вісьмома камерами і дисплеями, розміщеними в автомобілі.
Для взаємодії з навколишнім світом Digital Cockpit 2020 фіксує показання з восьми камер і восьми дисплеїв. При цьому активно задіяно використання 5G-мереж, здатних забезпечити достатню швидкість передачі даних. Вся інформація, за задумом Samsung, повинна відправлятися з автомобіля на спеціальний хаб, розташований в офісі або будинку власника.
Samsung показала 5G-консоль для автомобілів майбутнього (фото, відео)
Компанія не забула і про інтеграцію власного голосового асистента Bixby. Крім основного великого широкоформатного дисплея Digital Cockpit 2020 доповнено сенсорним дисплеєм в області селектора коробки передач і на пасажирських сидіннях. Ще один 53,7-дюймовий екран встановлений в задній частині кузова, завдяки якому власник концептуального авто може попередити водіїв позаду, відправивши повідомлення.
Samsung показала 5G-консоль для автомобілів майбутнього (фото, відео)
В концептуальній системі дисплеї розміщені повсюдно: від приладової панелі до ручок регулювання температури і системи кондиціонування. Кожне крісло оснащене акустичними динаміками, а над мультимедійними можливостями екосистеми Digital Cockpit 2020 Samsung працювала з гуру індустрії HARMAN.
Також була представлена технологія 5G Telematics Control Unit (TCU), яка дозволяє водієві отримувати всю необхідну інформацію про дорожню ситуацію в режимі реального часу, переглядати HD-карти високої роздільності і бачити ризик виникнення небезпечної ситуації на дорозі, а також моніторити «мертві» зони. Нарешті, Samsung продемонструвала новий тип антен, що дозволяють зробити взаємодію з телематичним блоком управління більш ефективною і відмовитися від традиційного «акулячого плавника», який став невід’ємним елементом екстер’єру більшості сучасних автомобілів.
В рамках виставки CES 2020 автовиробник BMW заявив, що планує представити перший автомобіль з системою Digital Cockpit 2020 BMW iNEXT вже в 2021 році.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас