Міжбанк: тиск на гривню посилюється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: тиск на гривню посилюється

Валюта
3379
Четвер продовжив тенденції вчорашнього дня на валютному ринку. Тиск на гривню посилюється. Основних причин три:
1) Бізнес вже увійшов у звичайний ритм після новорічних свят і валютний міжбанк працює в повному обсязі. А у експортерів ще є гривня від відшкодувань ПДВ, що дозволяє їм притримувати валюту і грати “на підвищення” спільно зі спекулянтами:
2) Відсутність аукціону з розміщення ОВДП цього тижня через різдвяні свята призвела до скорочення припливу нерезидентської валюти під ці операції. На тлі продовження Нацбанком викупу долара на торгах в резерви – це створює дефіцит валюти і стимулює зростання котирувань;
3) Купівля валюти “дочками” іноземних компаній під репатріацію дивідендів у поєднанні з потенційним зростанням попиту на валюту з боку тих інвесторів, хто отримав вчора гривню від погашення раніше випущених ОВДП (сума погашення понад 5,5 млрд гривень) – створює додатковий реальний попит на валюту в найближчі дні. Це розуміють як клієнти, так і спекулянти. Останні активно розкручують курс вже з 3 січня.
Якщо додати до цього зростання котирувань на готівковому ринку – виходить додатковий і досить жорсткий пресинг гривні в останні дні.
Напруженість по євро і рублю через міжнародні події, пов’язані з наростанням ескалації конфлікту США-Іран – дещо спаде після вчорашнього звернення Трампа з оцінкою ситуації щодо цього питання і більш миролюбної його риторики. Це трохи знизить ймовірність валютних ралі по євровалюті і рублю, а також позначиться на котируваннях нафти і золота.
Ми прогнозуємо на четвер обсяг операцій на торгах в сумі до $200-220 млн при здійсненні до 490-540 угод і досить широкий коридор по долару в межах 23,95-24,25 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 23,97 / 24,00
євро – 26,66 / 26,29
російський рубль – 0,3882 / 0,3892
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас