Газпром запустив газ через наземне продовження «Північного потоку-2» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром запустив газ через наземне продовження «Північного потоку-2»

Енергетика
1102
Російський газовий монополіст Газпром запустив газ у наземне продовження «Північного потоку-2», яке пролягає територією Німеччини. Сам «Північний потік-2» наразі не завершений: його будівництво зупинилося через санкції США.
Газ запустили трубопроводом EUGAL, який називають наземним продовженням «Північного потоку-2», для того, щоб підтримувати цей трубопровід у робочому стані. До EUGAL газ надходить з першого «Північного потоку». Будівництво другого наразі заморожене.
Трубопровід EUGAL мав постачати газ з узбережжя Балтійського моря на півночі Німеччини до південної частини країни та до кордону з Чехією. Однак через затримку у будівництві «Північного потоку-2» EUGAL виявився непотрібним. Якби Газпром не прокачував через нього свій газ, то цей трубопровід міг зіпсуватися.
21 грудня компанія Allseas, яка будує російський морський трубопровід, оголосила про зупинку робіт через санкції США, передбачені у підписаному Дональдом Трампом оборонному бюджеті.
Добудувати газопровід в обхід санкцій США могли б російські кораблі, однак єдине судно, спроможне на це, знаходиться на Далекому Сході. Для того, щоб відновити будівництво «Північного потоку-2», цьому кораблю потрібно йти до данських вод близько 2 місяців. Попри це, у Німеччині очікують на завершення будівництва у другій половині 2020 року.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас