Суперечки можна буде розв'язувати поза судом: Кабмін схвалив закон про медіаторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суперечки можна буде розв'язувати поза судом: Кабмін схвалив закон про медіаторів

Казна та Політика
777
Уряд схвалив законопроект “Про медіацію”, який передбачає позасудове розв’язання суперечок через спеціального посередника – медіатора.
Про це в Telegram повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.
“Це значно скоротить час і вартість судових процедур для людей і бізнесу, особливо малого та середнього”, – написав він.
28 лютого 2019 року Верховна Рада попереднього скликання відхилила законопроект №3665 про медіацію – позасудове врегулювання суперечок шляхом переговорів сторін конфлікту за допомогою одного або кількох посередників (медіаторів).
Голова комітету з розвитку підприємництва Союзу українських підприємців Андрій Єрашов заявив, що закон про медіацію підвищив би рейтинг України в Doing Business.
За його словами, в Україні зараз працюють понад 5000 медіаторів. Вони допомагають прискорити процес розв’язання конфліктних питань без звернення до суду. Їхню діяльність, як каже експерт, можна порівняти з гральним бізнесом: вони існують, але не можуть платити податки за свою діяльність.
Легалізація, на думку фахівця, вигідна самим медіаторам, оскільки їм важлива кількість відпрацьованого часу саме в якості медіатора для підвищення професійного рангу. Зараз же вони надають консультаційні послуги.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас