Huawei заперечують отримання $75 млрд від влади Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei заперечують отримання $75 млрд від влади Китаю

Фондовий ринок
510
Представники Huawei спростували інформацію газети The Wall Street Journal про отримання фінансової допомоги від уряду Китаю. За їхніми словами, компанія не користувалася особливими умовами держпідтримки, які нібито допомогли їй підтримувати більш конкурентоспроможні ціни на ринку і стати одним з найбільших виробників телекомунікаційного обладнання в світі.
Матеріал, в якому була озвучена сума субсидій Huawei, WSJ опублікувала напередодні. У ньому стверджувалося, що за останнє десятиліття власник бренду Honor отримав від влади Китаю допомогу в розмірі майже $75 мільярдів — у формі дешевих кредитів від держбанків, податкових пільг, грантів і знижок на придбання земельної власності.
Завдяки держпідтримці, говорилося в розслідуванні, Huawei змогла встановити більш низькі ринкові ціни і стати лідером телекомунікаційної галузі, яка виробляє смартфони і будує 5G-мережі по всьому світу.
В Huawei відреагували на статтю в Твіттер, написавши, що WSJ «знову опублікувала неправдиві відомості». «Цього разу безглузді звинувачення, що стосуються фінансування Huawei, ігнорують той факт, що протягом 30 років ми цілеспрямовано інвестуємо кошти в науково-дослідні розробки, які стимулюють розвиток інновацій і технологічної сфери в цілому», — заявили в компанії.
Представники Huawei додали, що користуються пільгами на тих же умовах, що і будь-яка інша приватна компанія в Китаї, і «ніколи не отримували додаткового або особливого підходу» з боку влади.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас