У Китаї планують покрити мережею 5G всі міста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї планують покрити мережею 5G всі міста

Світ
373
Влада Китаю планує до кінця наступного року покрити мережею п’ятого покоління всі міста окружного значення, до теперішнього моменту комерційне використання 5G ведеться лише в 50 найбільших містах, передає ПРАЙМ з посиланням на міністерство промисловості та інформатизації КНР.
Відповідне рішення було озвучено в ході загальнонаціональної робочої конференції з питань промисловості та інформатизації, де також повідомлялося, що до цього моменту по всій країні встановлено вже понад 126 тисяч базових станцій 5G.
«Ми маємо намір впевнено розвивати розгортання мереж 5G і прагнути до того, щоб до кінця 2020 року покрити мережею п’ятого покоління всі міста окружного значення», — йдеться в заяві.
Комерційне використання мереж п’ятого покоління почалося в КНР з 1 листопада, ліцензії на комерційне використання 5G є у основних стільникових операторів країни China Telecom, China Unicom і China Mobile, а також у Медіакорпорації Китаю, в яку входять Міжнародне радіо Китаю, Центральне телебачення Китаю і Центральне народне радіо.
Станом на кінець вересня, три основні стільникові оператори по всій країні встановили понад 80 тисяч базових станцій 5G, до кінця року їх кількість планується довести до 130 тисяч.
Спочатку комерційне використання мережі п’ятого покоління почалося в 50 найбільших містах, серед яких Пекін, Шанхай, Гуанчжоу, Шеньчжень, Ханчжоу, Нанкін, Тяньцзінь, Ухань, Цзінань.
5G дозволять обмінюватися інформацією в режимі реального часу на швидкостях понад 10 Гбіт на секунду, що в 30 разів швидше, ніж в мережах 4G. Технології 5G також забезпечують мінімальний час відгуку при завантаженні даних і велику ємність мережі.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас