Intel випустить прогресивну систему охолодження для ноутбуків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel випустить прогресивну систему охолодження для ноутбуків

Технології&Авто
693
На майбутній виставці споживчої електроніки CES 2020 компанія Intel планує представити фірмову систему охолодження для лептопів.
За даними мережевих джерел, її ефективність буде на 25 – 30% вищою, ніж у більшості представлених на ринку рішень, при цьому вендори зможуть відмовитися від вентиляторів і одночасно зменшити товщину пристроїв.
Конструкція системи охолодження розроблена в рамках проекту Intel Athena. Вона передбачає комбінацію парових камер і графітових перегородок. Зазвичай виробники розміщують систему охолодження процесора і графічного прискорювача між клавіатурою і нижньою частиною корпусу, але Intel змінила концепцію теплового модуля.
Основна розсіювальна область буде розміщуватися за дисплеєм і буде представлена графітовим листом. Таким чином компанія планує значно збільшити площу радіатора для розсіювання тепла. Конструкція також вимагає перегляду механізму роботи і розташування петель дисплея, оскільки вони не повинні заважати теплопровідності.
В Intel впевнені, що новий дизайн дозволить виробникам ноутбуків повністю відмовитися від вентиляторів і зменшити товщину гаджетів. Прототипи системи охолодження компанії з паровими камерами «неправильної» форми розраховані на ноутбуки, амплітуда розкриття кришки яких не перевищує 180°. Рішення для категорії «трансформерів» з 360-градусним поворотним механізмом вендор планує представити пізніше.
За матеріалами:
4pda
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас