Українська економіка перебуває в ситуації "творчого руйнування" - заступник голови Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українська економіка перебуває в ситуації "творчого руйнування" - заступник голови Мінекономіки

Казна та Політика
3268
Українська економіка проходить етап “творчого руйнування” (constructive disruption), завдяки чому в найближчому майбутньому стане більш конкурентоспроможною, вважає заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Ніколайчук.
“Нова монетарна політика Національного банку України (НБУ) ламає ті бізнеси, які орієнтувалися на інфляційну і девальваційну ренту, реформи уряду закривають ті укорінені десятиліттями схематози, які приносили доходи певним верствам населення за рахунок інших. Упевнений, що завдяки такому середовищу вже в найближчому майбутньому ми будемо мати зовсім іншу економіку, набагато більш конкурентоспроможну, ніж попередня. Але на шляху до неї будуть свої переможці і лузери”, – повідомив заступник голови Мінекономіки в Facebook у вівторок.
За його словами, неоднозначну ситуацію з економічною активністю в останні місяці – провал промисловості, зростання будівництва та роздрібного товарообігу – визначають одні й ті самі чинники. Так, тепла погода в листопаді як сприяла виконанню будівельних робіт, так і знижувала потреби у виробництві електроенергії. А зміцнення гривні та прискорення зростання зарплат українців вплинули на здешевлення імпортованих товарів, але водночас підірвали конкурентоспроможність промисловості.
“Такі тенденції ще більше підтверджують мою суб’єктивну думку, що ми зараз перебуваємо в ситуації constructive disruption”, – зазначив Ніколайчук.
Разом з тим, заступник голови Мінекономіки додав, що, враховуючи досвід виходу з попередніх криз, українська економіка має дуже високий рівень пристосування до нових умов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас