Падіння попиту на енергоносії і сталь тисне на ціни на вугілля - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння попиту на енергоносії і сталь тисне на ціни на вугілля - експерти

Фондовий ринок
529
Ціни на вугілля можуть продемонструвати найбільш істотне падіння в річному вираженні більш ніж за десятиліття, прогнозують експерти галузі.
Спотові ціни на енергетичне вугілля з початку 2019 року впали на 39%, до $52,35 за тонну, згідно з даними S&P Global Platts. Якщо ціни не відновляться до кінця року, падіння буде максимальним з 2007 року.
Знижувальний тиск на ціни, в тому числі, має зниження попиту на енергоносії, надлишок СПГ і спроби Китаю стати більш самодостатнім з точки зору виробництва вугілля.
Тим часом уповільнення виробництва сталі в Європі, Індії та Японії призвели до падіння ціни на коксівне вугілля. Спотові ціни з початку поточного року впали на 38%, до $136 за тонну.
Падіння цін на вугілля істотно вдарило по американським виробникам, в тому числі привівши до банкрутства низки компаній, таких як Blackhawk Mining LLC і Westmoreland Coal Co. Водночас воно повинне послабити тиск на виробників сталі в Європі, де зниження продажів і зростання витрат чинять негативний вплив на маржу прибутку.
“Основною проблемою на обох ринках є надлишкова пропозиція”, – зазначає старший директор IHS Markit Девід Прайс.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас