Жителям Узбекистану заборонили купувати криптовалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителям Узбекистану заборонили купувати криптовалюти

Фінтех і Картки
558
Національне агентство проектного управління при президенті Республіки Узбекистан затвердило доповнення до порядку ліцензування та діяльності криптовалютних бірж.
Згідно з документом, громадяни Узбекистану можуть укладати на криптобіржах виключно операції з продажу криптоактивів. Причому використання криптоактивів як засіб платежу або прийому оплати на території країни заборонено.
Також забороняється здійснення операцій з криптоактивами, що раніше брали участь в анонімних угодах.
Криптовалютна біржа зобов’язана допускати до торгів тільки ідентифікованих учасників, які досягли 18 років і які не включені до переліку підозрюваних у відмиванні грошових коштів та фінансуванні тероризму.
Звіти за підсумками торгів і інформацію про виявлені порушення законодавства біржа повинна зберігати не менше п’яти років, а при виявленні останніх – письмово повідомляти в правоохоронні органи.
За словами законодавців, при розробці правил вони спиралися на міжнародні стандарти FATF.
«Незважаючи на певну суворість правил, Національне агентство проектного управління вважає, що їх встановлення дозволить залучити іноземні інвестиції в Республіку Узбекистан, а також додаткові джерела доходів для комерційних банків за рахунок обслуговування діяльності криптобірж», – заявили у відомстві.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас