Нова система камер контролюватиме водіїв Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова система камер контролюватиме водіїв Німеччини

Технології&Авто
669
Німецька технологічна фірма Bosch розробила так звану “систему внутрішнього контролю” для автомобілів. Вона використовує штучний інтелект (AI) і камери. У своєму оголошенні Bosch пояснив, що система використовує кілька камер і може виконувати низку завдань. За словами представників фірми, система може бути запущена у виробництво в 2022 році.
Одна з її функцій включає в себе камеру, вбудовану в кермо. Вона може виявити, коли водій відволікається, коли його очі стають важкими і коли він повертає голову в бік задніх сидінь або людини, що сидить поруч з ним. Про це повідомили фахівці компанії.
AI аналізує цю інформацію, і система може виконувати кілька дій, включаючи попередження абстрактних водіїв, рекомендацію перерви і навіть уповільнення руху автомобіля. Bosch заявила, що інформація, отримана системою внутрішнього контролю, “не була збережена і не передана третім особам”.
На додаток до камери, вбудованої в кермо, система Bosch також використовує камери, які перебувають або над або під дзеркалом заднього виду автомобіля. Це може попередити водія про потенційно серйозні проблеми, такі як дитина, яка знімає ремінь безпеки.
Фірма заявила, що технологія буде використовуватися для моніторингу водіїв та, при необхідності, дозволить автомобілю “втручатися, якщо явно п’яний або відвернутий водій не реагує на попереджувальні сигнали та ризикує потрапити в аварію з серйозними травмами чи смертю”.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас