Бажання РФ домовлятися може бути ширмою для порятунку "Північного потоку-2" - "Нафтогаз" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бажання РФ домовлятися може бути ширмою для порятунку "Північного потоку-2" - "Нафтогаз"

Енергетика
797
В “Нафтогазі” заявили, що існує ризик того, що РФ погодилася продовжити транзит свого газу через Україну тільки заради того, щоб продовжити будівництво “Північного потоку-2”.
Про це повідомляє прес-служба компанії в Facebook.
“Ризик №1, що вся історія з бажанням росіян домовитися, – це ширма для порятунку Північного потоку 2. Ми раніше ніколи не бачили такої жвавості в дипломатичних, лобістських і бізнес-колах за цим проектом у Вашингтоні. А бачили ми багато.
Немає кращої гарантії, що росіяни будуть дотримуватися умов договорів про продовження транзиту, ніж відсутність Північного потоку 2”, – йдеться в повідомленні.
В “Нафтогазі” додали, що Росія досить дивно підійшла до продовження транзиту газу, зробивши “Нафтогаз” посередником між “Газпромом” і Оператором ГТС.
Підставою для такого кроку в РФ назвали “політичну нестабільність” і те, що в Україні “кожні кілька років змінюються президенти”.
“Ми говоримо, що для зменшення цих ризиків потрібно максимально усунути політику з газового ринку і перейти на прозорі європейські правила, однакові для всіх. Саме заради цього ми робили анбандлінг. Газпром вважає, що стабільність – це працювати з Нафтогазом. Несподівано трохи, після всього, що між нами було, але що ж”, – зазначили в компанії.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас