В Україні з'явилось нове шахрайство з картками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явилось нове шахрайство з картками

Фінтех і Картки
6836
У переддень новорічних свят знову активізувалися шахраї, що виманюють у українців мільйони гривень. Здебільшого працюють через смс-повідомлення та афери з банківськими картками. За грудень зловмисники провернули кілька як нових, так і вже давно перевірених схем.
На початку грудня жителям України почали надходити смс-повідомлення про те, що їм на мобільний рахунок зараховано 259 000 грн. А далі вказано номер телефону, на який потрібно перетелефонувати, щоб нібито дізнатися подробиці й оформити свій “виграш”.
Подальша картина подій досить банальна. Ви телефонуєте за вказаним номером, де автовідповідач просить вас чітко й виразно назвати всі дані про вас: ПІБ, дата народження, точна адреса проживання.
Через кілька днів з вами зв’язуються, щоб уточнити дані паспорта, його номер і код ІПН. Все це, природно, потрібно для того, щоб отримати “виграш”.
Після цього шахраї крадуть за допомогою функції онлайн-заміни SIM, а потім телефонують з вашого номера на гарячу лінію банку, отримують доступ до онлайн-банкінгу, а там вони можуть робити з вашим банківським рахунком все, що завгодно.
Довести, що хтось шахрайським способом зняв з рахунку гроші або набрав кредитів, досить складно, адже шахраї навіть використовують для дзвінків ваш раніше записаний голос.
Як стало відомо, обманом українців займається така собі компанія під назвою “7-бажань”. Вона вже світилася в новинах про афери ще в лютому 2019 року, тоді постраждали переважно дніпряни, коли користувачам різних мобільних мереж надійшла смс-розсилка із текстом: “Ваш статус “Переможець”! Ми Готові вручити 259 000 грн! Тел. (044) 503-33-35”.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас