Фонд держмайна затягує приватизацію держпідприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд держмайна затягує приватизацію держпідприємств

Казна та Політика
225
Глава Фонду Дмитро Сенниченко гальмує підготовку державних об’єктів до продажу, займаючись натомість розстановкою лояльного менеджменту.
Про це повідомили представники кількох держкомпаній, які перебувають в приватизаційному процесі, передає інформагентство Мінпром.
За словами менеджерів підприємств держсектора, ФДМ відмовляється підписувати необхідні нормативні документи та узгоджувати фінансові показники держкомпаній.
«Якісь пробуксовки з підписанням документів з радниками», – повідомив заступник директора одного з держпідприємств. Опитані менеджери кажуть, що у встановлені терміни через зволікання об’єкти просто не встигнуть підготувати до продажу. Перші держкомпанії повинні вийти на торги в лютому-березні 2020 р. згідно з раніше заявленим планам Кабміну. «У терміни підготовки до продажу точно не вписуємося», – сказав топ-менеджер держактиву з приватизаційного списку.
За словами джерел, замість підготовки держкомпаній до приватизації, ФДМ займається кадровими ротаціями. На думку експертів, така політика ФДМ може свідчити про перерозподіл грошових потоків держпідприємств і продовження діяльності тіньових схем у сфері держуправління підприємствами.
«Не бачу особливого сенсу в зміні керівництва компаній з днржсередовища, які ось-ось повинні піти з молотка», – сказав економічний аналітик ІА «Інфоіндустрія» Дмитро Гордейчук.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас