Кому в 2019 році пропонували найменше роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кому в 2019 році пропонували найменше роботи

Особисті фінанси
1337
У 2019-му роботодавці найбільше шукали продавців-консультантів, робітників на виробництво чи склади, бухгалтерів, кухарів, водіїв, менеджерів з продажів по телефону, офіціантів.
Про це розповіла в коментарі Gazeta.ua HR-експерт Тетяна Пашкіна.
“Роботи не вистачало юристам, топ-менеджерам, фахівцям у сфері медіа та дизайну, шоу-бізнесу та туризму. З юристами ситуація хронічна. Виші не зацікавлені, щоб студенти працевлаштовувалися за спеціальністю. А наші абітурієнти та їхні батьки не обізнані з особливостями сучасного ринку праці. З топ-менеджерами проблема в тому, що кваліфікованих фахівців не багато. На вакансії часто відгукуються не ті, кого чекають у компанії. А ті, хто хоче бути начальником”, – пояснює Пашкіна.
За її словами, багато випускників працюють не за фахом. Вищу освіту отримують для мами з татом.
“Бувають ситуації, коли людина отримала диплом еколога-психолога, а після підробітку продавцем-консультантом, швидко виросла до директора магазину. Виявилося, що продажі та адміністративна робота для неї цікавіше, ніж працювати у сферах науки. Таким чином, у дитинстві мріємо про одне, в університеті вивчаємо інше, а реалізуємо себе у третьому. Люди змушені пристосовуватися до особливостей сучасного ринку праці”, – каже експерт.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас