Оголосили деталі договору по транзиту газу з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оголосили деталі договору по транзиту газу з РФ

Енергетика
1844
Розмір плати “Газпрому” за надання послуг з транспортування газу через Україну буде незмінним протягом п’яти років.
Про це повідомив віцепрем’єр РФ Дмитро Козак на нараді у прем’єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.
“Ми домовилися і зафіксували у відповідних протоколах розмір плати “Газпрому” за надання цих послуг, агентських послуг з транспортування газу, який є твердим і визначеним всі 5 років”, – доповів Козак.
“Ризики, пов’язані з тарифним регулюванням на транспортування газу, ризики пов’язані зі зміною законодавства, це будуть ризики “Нафтогазу України” або виграш, у разі якщо на українській стороні згідно із законодавством України, яке тепер має відповідати нормам Європейського Союзу, буде встановлено низькі тарифи на транспортування газу”, – зазначив віце-прем’єр.
П’ять українських компаній уклали з “Газпромом” договори на постачання газу для своїх виробничих потреб.
Раніше Кабмін опублікував протокол зустрічі представників ЄС, України і РФ, а також компаній цих країн, що відбулася в п’ятницю.
У підписаному сторонами протоколі жодних домовленостей щодо постачання газу немає, проте наголошується, що сторони розглянуть таку можливість з урахуванням формування ціни на базі європейського хабу.
“Для нас дуже важливо, що там немає політичної ціни, там дійсно є європейський хаб. Це потенційно може вивчатися, але не є елементом пакету”, – заявив напередодні міністр енергетики Олексій Оржель.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас