Apple розробляє власну супутникову технологію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple розробляє власну супутникову технологію

Технології&Авто
647
Компанія Apple почала розробляти власну супутникову технологію, з метою прямого отримання даних з айфонів та інших пристроїв власного виробництва.
Про це передає Bloomberg з посиланням на власні джерела.
Зазначається, що компанія вже сформувала команду з інженерів для розробки антен і апаратів.
Як заявили журналісти, метою проекту є розробка технології супутникової комунікації, яка зможе отримувати і відправляти дані безпосередньо на користувацькі пристрої, в тому числі айфони, завдяки якій Apple зможе частково позбутися необхідності орієнтуватися на інші мережі.
В Bloomberg пояснили, що мова може йти не про створення власних супутників, а про розробку передавачів або наземного обладнання, яке буде взаємодіяти з апаратурою на орбіті. Технологію можуть використовувати для передачі даних безпосередньо на пристрої Apple або для об’єднання в єдину мережу незалежно від стільникового оператора. Крім того, технологія може поліпшити точність геолокації для карт.
Зазначається, що поки проект перебуває на дуже ранній стадії. Над ним працює засекречена команда, проте відомо, що її очолюють колишні керівники супутникового і космічного напряму Google Майкл Трела і Джон Фенвік.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас