Топ-4 проблеми іноземців в Україні - Дубілет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-4 проблеми іноземців в Україні - Дубілет

Особисті фінанси
2725
Наскільки комфортно іноземцям перебувати в Україні. На це питання відповів міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет.
“Тема важлива, враховуючи, що ми боремося за іноземні інвестиції. Ділюся з вами топ-проблемами, які ми виявили”, – про це він повідомив на своїй сторінці в FACEBOOK.
Перша проблема – залишитися більше, ніж на 90 днів.
“Якщо іноземець (в т.ч. з безвізової країни) раптом захоче залишитися (і витрачати свої гроші) в Україні більше, ніж на 90 днів, йому доведеться серйозно постаратися. Залишитися просто так не можна, має бути привід (хвороба, робота, весілля і т.д.). Необхідно зібрати значний пакет документів, аж до документів про власника орендованої квартири. В готелі, до речі, залишатися не можна”, – зазначив він.
На практиці багато іноземців просто порушують ці правила і потім платять штраф.
Друга проблема – отримання дозволу на роботу, навчання тощо.
“Ось це явище викликає у іноземців особливу “любов” до нашої країни. Якщо, наприклад, європеєць захоче працювати в Україні, то для цього йому потрібно поїхати за кордон і отримати візу там. У Києві це зробити не можна. Це стосується всіх країн, не лише безвізових”, – пояснив він.
Третя проблема – візити до державних органів.
“Хоче іноземець отримати робочу візу, тимчасовий або постійний дозвіл на проживання – все це робиться через особисті візити до наших не надто комфортних держорганів. Це і для іноземців незручно, і витрати для бюджету”, – зазначив Дубілет.
Однак, за його словами, хороша новина в тому, що Україна “вміє надавати е-сервіси для іноземців”.
Четверта проблема – це рахунки в банках.
“Рахунки в українських банках іноземцям відкриваються складно і не завжди. Це настільки зарегульоване питання, часто банки вважають за краще з цим взагалі не зв’язуватися. А даремно. Адже це не просто питання зручності для іноземців, але і додаткових ресурсів для банківської системи”, – написав Дубілет.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас