Олександр Холод: Кредит. Через що можуть відмовити і в МФО? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Олександр Холод: Кредит. Через що можуть відмовити і в МФО?

Кредит&Депозит
1340
Мікрофінансові організації, вони ж – небанківські фінансові компанії, видають кредити набагато швидше, ніж банки. Тим більше, якщо вам необхідно всього кілька тисяч гривень. Мікрофінансова компанія привітно зустріне вас і допоможе вирішити проблему з грошима.
Наприклад, ви не встигли полагодити дах до холодів. Подумали про кредит. У банку відразу вам відмовили в грошах з невідомих причин, хоча і надали всі документи, в тому числі і про офіційне працевлаштування. Звертаєтеся до МФО. Як результат – за допомогою мікропозик і дах полагодили, і в великі борги не влізли.
Або, наприклад, вам потрібні гроші на гарячу путівку. У банк йти сенсу навіть немає, ви звертаєтеся до МФО. Отримуєте гроші протягом години, а повертаєте кошти вже з наступної зарплати.
Таких історій не злічити. Перевага МФО – швидкість і дуже проста процедура оформлення.
Але! У МФО теж існують випадки, коли вони змушені відмовити в грошах. Іноді це відбувається через погану кредитну історію, а іноді з якихось індивідуальних причин, які передбачити МФО просто не можуть.
Для того, щоб вам не відмовили в кредиті, запам’ятайте головне правило – відповіді на всі питання представника МФО повинні бути чесними. Це означає, що якщо ви не маєте офіційної роботи, ви саме так і мусите сказати. Можна вказати джерела доходу, але якщо вони неофіційні, то не варто плутати це з офіційним працевлаштуванням.
Друге – уважно перевіряйте інформацію, яку ви вказуєте в анкеті й заявці на отримання кредиту. Наприклад, люди час від часу пишуть неправильні номери телефонів. Через це теж бувають відмови.
Крім того, можуть відмовити в кредиті, якщо, наприклад, виповнилося 25 років, але фотографію в паспорті не поміняли.
Ну і, звісно, коли для отримання грошей використовується картка, яка оформлена на чуже ім’я, навіть якщо це ваш найближчий родич.
Кожній людині варто пам’ятати, що рано чи пізно їйу можуть знадобитися кредитні кошти. Для цього важливо стежити за своєю кредитною історією. До речі, на порталі Finance.ua для перевірки своєї кредитної історії існує безкоштовний сервіс.
Якщо ви мали проблеми з погашенням кредитів, в банку вам швидше за все відмовлять. МФО ж розглядають кожну окрему ситуацію і часто до людей з нюансами в кредитній історії ставляться більш лояльно.
Це своєрідний «другий шанс». Взявши кредит і виплативши його не раніше і не пізніше встановленого терміну – ви покращуєте свою кредитну історію. Надалі такому позичальнику зможуть довіряти й інші кредитні установи.
Якщо ж людина недобросовісно ставиться до своїх зобов’язань перед МФО і не виплачує борг, то на неї чекають штрафні санкції – наприклад, в розмірі 2% за кожний день прострочення.
Щоб цього не допустити, скористайтеся кількома порадами:
  • не допускайте прострочень у виплатах;
  • не залишайте кредит незакритим, інакше він нагадає вам про себе в майбутньому;
  • беріть невеликі кредити, якщо вам необхідно поліпшити свою кредитну історію.
Олександр Холод, директор ШвідкоГроші
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас