Кредити для України дешевшають - Гончарук — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредити для України дешевшають - Гончарук

Казна та Політика
1282
Кабінет Міністрів має намір наступного року залучати дешевші і довгострокові кредитні ресурси, щоб знизити тиск на держбюджет.
Про це під час Години запитань до уряду в парламенті заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук, пише Сьогодні.
“Якщо подивитися на дві цифри: вартість, за якої держава позичала гроші у гривні навесні, і з якою ми це робимо зараз, ви побачите, що прогрес фантастичний. Навесні нам це коштувало 18%, а зараз 10,8%. І наступного року буде ще менше, якщо не буде провокацій і прагнень “розхитати” ситуацію в країні”, – сказав Гончарук.
Він також зазначив, що на сьогоднішній день Україна має боргову стратегію, в якій вказані всі деталі і строки погашення боргових зобов’язань.
“Наступного року ми очікуємо, що в економіці повинні з’явитися дешеві ресурси і держава повинна позичати кошти значно дешевше. У країни є боргова стратегія, в якій написано, що потрібно робити з тими боргами, які були зроблені в попередні роки, а вони величезні. Поступово стратегія країни передбачає залучення найдовшого і найдешевшого ресурсу для того, щоб замінити дорогі і короткі гроші, це знизить тиск на наш бюджет”, – підкреслив голова уряду.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас