Міжбанк: дефіцит часу спрацює "на руку" гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: дефіцит часу спрацює "на руку" гривні

Валюта
2339
П’ятниця на валютному ринку пройде під впливом трьох основних факторів:
1) Основний період бюджетних платежів у клієнтів. Кінець цього грудневого тижня збігся з періодом завершення розрахунків з державою за податками, і це буде основним мотиватором продажу валюти у бізнесу в п’ятницю.
2) Майбутні різдвяні канікули в США і Європі. Через це у компаній є ризик “зависнути” зі своїми валютними розрахунками в доларі і євро на кілька днів наступного тижня. Щоб не потрапити в період різдвяного затишшя, компанії будуть поспішати провести свої розрахунки сьогодні. Це частково нівелює ефект закінчення тижня, який зазвичай скорочує статистику торгів, і ми прогнозуємо на 20 грудня обсяг операцій в межах $200 млн при вчиненні до 480 угод. Дефіцит часу на розрахунки і гривні працюватиме на зміцнення нацвалюти на торгах;
3) Поведінка готівкового ринку. Обмінники продовжують грати “на пониження”, що психологічно підтримує гривню на всіх сегментах валютного ринку і перетворює обмінники на постачальників дешевої валюти на міжбанк через операції з валютної позиції банків на торгах;
4) Інтервенції Нацбанку. Регулятор продовжує викуповувати надлишок пропозиції долара на торгах і залишається “універсальним покупцем” на міжбанку. При низькому попиті на валюту – це робить Нацбанк головним гравцем міжбанку в частині курсоутворення. Сьогодні ця ситуація повториться. Використовувати Нацбанк буде Matching, чим знову підтримає долар від провалу до 23 гривень.
Ми очікуємо на 20 грудня коридор по долару в межах 23,25 — 23,40 гривень з періодичним тиском на курс долара в моменти виходу великих продавців на торги.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 23,28 / 23,30
євро – 25,88 / 25,91
російський рубль – 0,3731 / 0,3736
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас