Huawei випустить нову версію складаного смартфона Mate X — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei випустить нову версію складаного смартфона Mate X

Технології&Авто
364
Наступного року компанія Huawei має намір випустити поліпшену версію свого складаного смартфона Mate X.
Нова версія отримає покращений шарнір, більш міцний дисплей і більш продуктивний процесор. Цією інформацією поділився керівник споживчого напряму бізнесу Huawei Річард Ю. Швидше за все, мова йде про модифікацію Huawei Mate Xs на новітній платформі Kirin 990 5G, яка була анонсована в жовтні і має вийти наступного року.
Незважаючи на анонс ще на початку року, фактично складаний смартфон Huawei Mate X надійшов у продаж в Китаї лише минулого місяця. Його роздрібна ціна склала близько $2400.
Також стало відомо, що компанія планує вивести нинішню версію Mate X на європейський ринок в першому кварталі 2020 року. Хоча раніше були сумніви щодо того, чи з’явиться ця модель у продажу в Європі і США через напружені відносини між урядом США і китайською компанією.
Huawei представила складаний смартфон Mate X на конференції MWC 2019 в лютому менше ніж через тиждень після презентації складаного смартфона Samsung Galaxy Fold, який почав продаватися тільки в минулому місяці, затримавшись майже на пів року, з добре відомих усім причин.
Спочатку Huawei планувала почати продажі Mate X в червні, але в підсумку двічі відкладала старт продажів, не коментуючи причини. Достовірно відомо, що Huawei за прикладом Samsung внесла поліпшення в конструкцію, щоб зробити екран і сам смартфон більш довговічними.
На відміну від Galaxy Fold, модель Huawei Mate X використовує більш технологічно складну конструкцію з одним OLED екраном діагоналлю 8 дюймів і роздільною здатністю 2480х2200 пікселів, який складається назовні і відрізняється бо́більшим радіусом вигину. У складеному стані Huawei Mate X являє собою смартфон з двома екранами діагоналлю 6,6 і 6,38 дюйма.
Товщина в розкладеному стані 5,4 мм, в складеному — 11 мм. У смартфона потрійна камера Leica, що розташована на планці корпусу з боку з меншим ділянкою екрану в складеному стані. Живлення забезпечує подвійна батарея ємністю 4500 мА·год, підтримується швидка зарядка потужністю 55 Вт (за 30 хвилин 85%). Працює смартфон під управлінням ОС Android зі спеціальною версією фірмової оболонки EMUI.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас