Нацкомісію з питань тарифів буде створювати Кабмін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацкомісію з питань тарифів буде створювати Кабмін

Казна та Політика
198
Народні депутати прийняли закон, яким привели діяльність тарифного регулятора у відповідність до Конституції – НКРЕКП отримала спеціальний статус при Кабміні та додаткові контрольні функції.
Законопроєкт №2490-1 підтримали 265 народних депутатів.
Відповідно до документа, змінюються правовий статус і порядок призначення членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
Зміни обумовлені рішенням Конституційного суду від 13 червня 2019 року, який визнав низку положень у законі про регулятор неконституційними.
За новим законом, Нацкомісія втратила статус незалежного державного колегіального органу. Тепер НКРЕКП є постійно діючим центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом при Кабміні.
Право призначати членів комісії передано від президента до Кабінету Міністрів. Уряд має створити конкурсну комісію з п’яти осіб, троє з яких від профільного комітету Ради, та по одному – від Мінекоенерго та Мінрегіону.
У разі неправомочності регулятора (відсутності кворуму), Кабмін отримав право призначати членів комісії на термін до трьох місяців.
Регулятор також зробили підзвітним парламенту. Щороку до 1 червня комісія має звітувати перед Радою про свою діяльність за попередній рік.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас