Серед іноземців-бізнесменів у Польщі найбільше українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Серед іноземців-бізнесменів у Польщі найбільше українців

Світ
1388
У Польщі з-поміж 19 тисяч іноземців, які займаються власним бізнесом, 4786 осіб є громадянами України — це найбільша група, вона становить 25% від загальної кількості.
Такі дані повідомляє компанія “Gremi personal” з посиланням на офіційну статистику Управління соціального страхування Польщі (ZUS – Zaklad Ubiezpieczen Spolecznych).
Повідомляється, що найбільше українці відкривають бізнес в сфері послуг, виробництва і будівництва.
При цьому дані загальнонаціонального Центрального реєстру страховиків демонструють, що чисельність фізичних осіб, які підлягають пенсійному страхуванню і страхуванню з інвалідності і мали не польське громадянство, збільшилася з 65 000 осіб (у грудні 2008 року) до 683 тисяч (у грудні 2019 р).
Тобто спостерігається більш ніж 10-кратне збільшення числа іноземців в польській страховій системі за останнє десятиліття. І найбільшу чисельність складають українці.
Іноземці, які працюють або ведуть бізнес в Польщі, так само як і польські громадяни обов’язково повинні бути застраховані і платити внески до відповідного фонду.
В Опольському воєводстві, наприклад, громадяни України становлять ще більший відсоток (45%) по відношенню до всіх підприємців з-за кордону.
Як прокоментував ці тенденції експерт з міжнародного працевлаштування, власник компанії з аутстафінгу Gremi personal Євген Кириченко:
“Аналітичний департамент нашої компанії проводить постійний аналіз міграційної політики Польщі, та ми відзначаємо, що польський уряд взяв курс саме на асиміляцію трудових мігрантів.
Один з факторів, щоб українці приживалися в Польщі і не розглядали повернення на батьківщину або переїзд в іншу країну – це комфортні умови для старту і ведення бізнесу іноземцями.
Законодавство Польщі в плані регуляції бізнесу та податкового адміністрування – стабільне. Цілком нескладно іноземцю взяти кредит в польському банку для відкриття бізнесу. Плюс – більш проста для українців адаптація до культури і мови, ніж в інших країнах”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас